Jeg er ingen glad mamma når jeg føler at jeg bommer helt eller blir misforstått. Når jeg kjenner meg utilstrekkelig og får dårlig samvittighet for alt jeg burde og skulle ha gjort bedre.

Hvorfor var jeg så utålmodig. Hvorfor klarte jeg ikke bare å lytte? Hvordan gikk jeg glipp av opplevelsen, det som var viktig. Akkurat nå! Hvorfor hører jeg meg selv som en masekjerring? Det er hundre spørsmål som kan surre i hodet samtidig. Det er ofte når jeg er stressa og mangler overskudd at jeg tviler på meg selv og tar mindre gode valg.

Hvordan er det med deg?

Vi vet det alle sammen. Vi vet hva det er lurt å gjøre for å fylle opp energien. Men vi har ikke tid. Hvor ofte tror vi ikke på det? Hvor ofte lytter vi til den lille stemmen som sier alt vi bare må, skal og bør gjøre? Og hva skjer? Vi er utslitt av å tenke på alt og alle rundt oss! Jeg opplever at når energien renner ut er det vanskeligere å være en trygg og glad mamma.

De siste ukene har jeg startet med noe som gir meg masse energi. Kanskje dette også er noe for deg!

Det er kjent at det å gå 30 minutter om dagen gir god helseeffekt. Jeg er morgenfugl så for meg er det lett å komme meg opp og gå en tur. Det har jeg gjort før. Det som er annerledes nå er at jeg øver meg på å være helt tilstede under turen.

Jeg er heldig å bo nær naturen, og det er helt utrolig hvor mye nytt jeg har oppdaget på disse turene! Stillheten i luften, fugler som kvitrer, blader som skjelver på trærne, elven som buldrer eller flyter langsomt, tåkedisen, lette regndråper i ansiktet, kjølig luft i kinnene og lukten av høst!

Vanligvis når jeg går på tur fylles hodet mitt av tanker og nye ideer. Dette er også fine turer, men gir meg noe helt annet. De nye morgenturene gir meg mer indre ro, overskudd og glede resten av dagen!

Det er enkelt når jeg bare ble oppmerksom!

Når tankene kommer stopper jeg dem ved å lede oppmerksomheten til pusten. Selv om jeg går i et raskt tempo har jeg fokus på å gå med avslappede skuldre og myke skritt. Og så sanser jeg naturen rundt meg. Jeg tar noen dype pust. Puster inn gjennom nesen, holder litt, og lar pusten flyte fritt ut gjennom munnen. De eneste tankene jeg slipper igjennom på turen er 3 ting som har vært bra dagen før, 3 ting jeg er takknemlig for, og 3 ting jeg gleder meg til i dag.

Jeg har gått disse tidlig turene noen uker nå, og gleder meg til hver morgen. Det er så enkelt å få til! Bare stå opp, ta på klær og gå! Jeg kommer hjem akkurat til ungene våkner, og kan møte dem med et smil og kjenne at jeg er til stede.

Det var Anne Christine Hågensen som gjorde meg oppmerksom på å ha dette fokuset når jeg går tur. Det er lett å låse pusten og øke spenningen i kroppen hvis du går med bekymringer og mange tanker i hodet.

Det er selvfølgelig viktig at du finner når på dagen det passer for deg å gå. Se hvor du kan få lagt inn dette frikvarteret, og gjør det. Gå i skogen hvis du har mulighet til det. Forskning viser at da har vi mindre aktivitet i de delene av hjernen som står for bekymring og tankespinn.

Jeg så ellers et spennende program på tv som viste ulike forskningsprosjekter i forbindelse med svært overvektige i USA. Ett av forsøkene var å la to grupper gå inn i en butikk og handle mat. Den ene gruppen var opplagte og glade, mens den andre gruppen var trette og slitne. Når man så på hva de forskjellige gruppene hadde kjøpt inn, var det stor forskjell på matvarene. Gruppen som var slitne og stressende hadde valgt mye mer usunne matvarer enn den andre gruppen.

Sånn er det vel med flere ting, tenker jeg. Når vi er slitne og stressede tar vi ofte dårligere valg.

Så start den nye uken med å gå ut på tur, vær tilstede og kjenn hva det gir deg!

 

Smil fra Nina 🙂

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer