Det er lett å gi eksempler på hva som kan være irriterende med en tenåring. Bagger og rot i gangen, sure kommentarer, lever i sin lille boble, glemmer, hører ikke etter og slenger kanskje kommentarer som sårer.

Men det er så mange gode øyeblikk når vi klarer å se gjennom og bak!

 

Da er de fortsatt vår lille skatt som klapper oss mykt på kinnet og klemmer oss. Det er så nydelig med tenåringen som legger hodet på skulderen min, kommer meg i møte med et stort smil, sender små blikk som viser at vi ser humoren i de samme tingene, som gir meg ærlige tilbakemeldinger, sier jeg er glad i deg og som utfordrer tankesettet mitt!

Jeg er så takknemlig for at jeg får med meg disse øyeblikkene. Sånn var det ikke alltid før. Da gikk livet i en rasende fart, og det var vanskelig å henge med. Sliten ble jeg også, men bet tennene sammen. Heldigvis er jeg født med godt humør, men det var vanskelig å kjenne gleden og overskuddet inni meg. De siste årene har gitt meg en større ro. Jeg lar meg ikke så lett vippe av pinnen, er mer avslappet, mindre stresset, og har energi og overskudd!

Hva er den magiske oppskriften? For meg har en av tingene vært å bli kjent med verdiene mine. Få større klarhet i hva som er viktig for meg og vite hva som virkelig betyr noe!

Og jeg føler meg så heldig som har tenåringer i huset!

 

…de gir meg noe å bryne meg på. Jeg må faktisk gå igjennom mine egne troer og oppfatninger med jevne mellomrom, og se at det trenger ikke alltid være min måte å se tingene på som er riktige.

…de lærer meg at tenåringer er forskjellige, også søsken! De har ulike behov, reagerer forskjellig og gir av seg selv på sin egen fine måte. Dette hjelper meg til å få et større perspektiv og bli mer ydmyk!

…de lærer meg å stole på meg selv og lytte til magefølelsen min slik at jeg lettere fanger opp vanskelige tanker hos dem. Tanker som ikke bare viser seg i sinne eller frustrasjon, men tanker som ikke alltid er så lette å se.

…de får meg til å forstå at jeg må ta vare på meg selv for å stå stødig når de trenger meg slik at jeg klarer å sette grenser, har tålmodighet og er tilstede med kjærlighet.

…de lærer meg at det er ufarlig med litt uvær av og til. Uvær går over og da titter solen frem. Det viktige er å være trygg på den vi er. Det gjør oss sterkere slik at vi lettere takler at det blåser!

…de lærer meg at det er viktig å si at jeg er glad i dem hver dag selv om det ikke alltid virker som om det er så viktig for dem å høre det fra meg. ”Du er jo mammaen min og er glad i meg uansett!” Men jeg ser det gjør dem godt!

…de lærer meg å være modig slik at jeg tørr å tenke nye tanker som virker skremmende på meg. De hjelper meg til å forstå at det som er riktig for dem ikke trenger å være det jeg tror vil gjøre dem lykkelige! Lykken ligger inni hver og en av oss, og den er det spennende å oppdage selv!

 

Klem fra Nina

_DSC9039

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer