Å være tilstede i øyeblikket kan ta helt pusten, ja være helt rått!
Hvor ofte er vi det i hverdagen?
Kjenner hver nerve i kroppen, hvert vindpust, lukter, kjenner smak og virkelig ser og føler oss i ett med tiden!

Har akkurat vært så utrolig heldig å få oppleve en bit av Afrika.

Da jeg sammen med familien ble kjørt ut til den lille flystripen og tok en tårevåt avskjed blandet med latter og gode klemmer fra våre to fantastiske sporfinnere, sjåfør og safariguide, kjente jeg meg fylt av en dyp indre ro og takknemlighet! Bildet av disse to menneskene som hopper og vinker på flystripen mens de slenger smellkyss til oss som sitter i det bitte lille flyet, er fortsatt godt festet i minnet som min lille dyrbare skatt.

Så hva var det egentlig som skjedde disse dagene?

P1100200Det var mørkt da vi sto opp, og vi var på plass i den åpne safaribilen akkurat i det solen steg opp over horisonten. For et lys, for noen farger, luften som dirret, fluer som svirret og følelsen i kroppen var full av forventninger til hva som ventet oss på turen.
Jeg tror disse dagene ble så intense fordi vi var så i ett med naturen og dyrene og menneskene som var rundt oss. Vi hadde tid, mobiler var lagt vekk, pulsen var rolig og vi ante ikke hva som ville møte oss. Vi bare satt der sammen, nøt den svale vinden som strøk over oss mens bilen la av sted og vi var i øyeblikket.

På vei til nye eventyr!

Vi ble som barn igjen, fulle av entusiasme, det var spenning, latter, visking når dyrene var nær og mange utrolige opplevelser. Det er noe som skjer når en flokk med elefanter majestetisk kommer rett mot deg på vei til vannhullet.
Da står tiden stille!

Den aller siste morgenen, den aller siste timen på safari dukket plutselig to vakre skapninger opp som vi hadde lett etter i to dager, geparder! To brødre som var to av tre geparder i hele naturreservatet. Det var et fantastisk syn der de med myke skritt slentret bortover slettene bare noen meter fra oss. De utstrålte ro, smidighet, eleganse, styrke og årvåkenhet.
Både de og vi var helt intenst tilstede!
De var klar over oss samtidig som de var helt oppmerksomme på noen antiloper lenger borte. Vi turte nesten ikke puste, og det føltes som om hver celle i kroppen min var åpen og sugde inn inntrykkene. Naturen er fantastisk!

Jeg tror vi trenger sånne opplevelser, og jeg tenker ikke da på safariopplevelser, men naturopplevelser. Naturen gir oss en ro og en tilstedeværelse det er lett å kjenne på kroppen.
For meg er det viktig å lagre gode bilder, følelser og lyder. Det skal så lite til. Geparden har blitt et nytt symbol for meg, og når jeg tar frem dette bildet kjenner jeg en dyp ro, en styrke og at jeg er tilstede. Det funker!

Så bruk naturen, unn deg en stille stund eller gjør noe du elsker! Kjenn hva det gjør med deg. Legg bildet av opplevelsen på minnet, følelsen du har i kroppen og lydene, og ta det frem når du ønsker. Da er det enklere å være i øyeblikket når du trenger det!

 

God klem fra Nina

Profilbilde_fb_ModigMamma_11.05.14_v2

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer