Hvordan få en bedre kommunikasjon med tenåringen

Som tenåringsmamma ble kommunikasjonen med ungene spesielt satt på prøve i årene på ungdomskolen. Allerede første skoledag følte de seg eldre og ville ha mer frihet. Nå opplever jeg at dialogen er god. Allikevel skjer det at døren smeller igjen eller at tenåringene setter de usynlige øreklokkene på. Tilbake kommer klumpen i magen, irritasjonen og utilstrekkeligheten når vi stenges ute, ikke forstår eller blir forstått!

 

Å være tenåringsforeldre kan være en hårfin balanse mellom følelsen av å ha kontroll for i neste sekund føle seg helt utilstrekkelig. Synes du det kan være utfordrende å nå frem til tenåringen din? Ønsker du å ha gode samtaler, bli hørt og få sagt det du ønsker å si uten å bli avvist med kun korte svar? Da kan du få gode tips på foredraget.

 

Det viser seg også at når vi har en god selvfølelse er det lettere å ha en god dialog med andre mennesker. Når vi har fokus på den vi er, det som kjennetegner oss, står vi stødigere både som foreldre og tenåringer. Vi kan være oss selv, føler at vi er gode nok og tåler en støyt.

 

Å ha en god selvfølelse er ferskvare. Det skrives mye om ”generasjon prestasjon”, og tenåringer som opplever mye press i hverdagen. Ønsker du å lære hvordan du kan styrke selvfølelsen hos tenåringen din slik at det er lettere å takle motgang, ha konsentrasjon og stole på egne valg får du mye inspirasjon på foredraget.

 

Jeg holder foredrag på skoler og i idrettslag.

Ta kontakt så finner vi et opplegg som passer for dere!

Det var et veldig relevant og nyttig foredrag du holdt for foreldrene på møtet. Både foreldre og lærere opplevde at innholdet berørte kjente utfordringer for alle som omgås barn og ungdom. Særlig aktuelt var de konkrete tipsene til bedre kommunikasjon med ungdommen.

Kirsti Grana Winsvold

Rektor, Mellom-Nes skole

Har du tenåringer i huset?

Opplever du at døren smeller igjen

eller at tenåringen setter de usynlige øreklokkene på?

Få enkle tips til en bedre dialog.