Jeg er egentlig litt lei av at vi skal fremstå som så lykkelige overalt.
For hva er egentlig lykke?

En lykkefølelse for meg er å kjenne indre ro eller sprudlende glede! Er jeg en lykkelig mamma når fasaden er ”perfekt” eller når barna følger mine råd og gjør det jeg vil så jeg har en følelse av å være vellykket?

Eller er det noe helt annet?

Jeg er minstemann, og hadde godt voksne foreldre da jeg ble født. Mammaen min er 92 år. Ung i sinnet, sterk som få, ser stadig nye muligheter, er omsorgsfull, klok og lykkelig! Hun imponerer meg stadig, og har vært et ubevisst forbilde for meg i alle år.

Som coach har jeg ofte tenkt: ”Hva er det du egentlig gjør?”

Jeg er veldig glad i mammaen min. Vi snakkes og ses ofte, og den siste tiden har det vært ekstra mye kontakt. Hun har levd sammen med pappa i 63 år. De siste årene har det blitt mer omsorg, stell og pleie. Hun har hatt stadig mer tålmodighet og overbærenhet mens han har blitt senil.

mamma og pappa_modig mammaHer en dag trengte mamma plutselig ekstra hjelp og støtte! Først da gikk det opp for meg hvilken verdifull holdning hun har hatt til livet i alle år!

Jeg har aldri hørt mye klaging fra mamma, og jeg vet at hverdagen til tider har vært tøff. Hun har på en forunderlig måte sett det i et helt annet lys. Hun sier ofte: ”Vi lager vårt eget himmelrike på jord!”.

Mammaen min er en lykkelig mamma som takler å møte utfordringer og motgang!

 

Mamma takker!
Hun ser alle små og store ting å være takknemlig for. Hver dag våkner hun og tenker på små ting hun kan glede seg over og glede andre med. Hun er nysgjerrig og spent, og det er alltid en lys stemme som møter oss i telefonen. Mamma gir oss stadig vekk anerkjennelse, påpeker våre gode sider og sier hun er så glad for at hun har oss.

Da vi var små sa hun at vi alltid kunne komme til henne, uansett! Om vi hadde gjort dumme ting var det bedre å snakke om det, for så å komme seg videre.

Mamma har vært streng, hun har gitt oss rammer, men også frihet til å utvikle oss. Hun har vært opptatt av at vi skulle finne vårt talent slik at vi gløder for det vi gjør. Hun har hatt et stort fang, har gitt av tiden sin, vist styrke når vi trengte det og hun har gitt oss masse kjærlighet!

For to uker siden fikk pappa avlastningsplass på et sykehjem, og med tiden blir det nok permanent plass. Nå er det mamma som trenger litt hjelp og styrke! Men bare for å komme over i en ny fase.

Min modige mamma dukker opp igjen, og hun er takknemlig!
Hun sier hun vil klare seg fint, og ha nye ting å glede seg over! Nye ting som gir dagen mening, og nye ting hun kan engasjere seg i slik at hun fortsatt kan stråle og gi masse av seg selv til andre!

Min mamma er verdens modigste for meg!
Hun har lært meg at lykke skaper vi inni oss selv ved å ta vare på øyeblikkene, se det positive og være takknemlige, hver dag!!!

Ønsker deg en lykkelig mammadag!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer