Klarer jeg å være den mammaen jeg egentlig vil?

Vi mammaer skravler ofte i vei, og jeg hører nesten litt misunnelse i egen stemme: ”Åh, hun er så god til å ta med barna på tur, god til å trene, god i jobben sin, god til å bake, god til å dra på kjæresteturer, god til å ha venner på besøk, god til å lage mat, god til å følge opp aktiviteter og skole, god til å studere og det virker som om hun har energi til alt!!!”

Ja, jeg kan også være god til å gjøre en hel masse, men vil det si å være en god mamma for meg? Eller blir jeg sliten av alt jeg skal få til og alt jeg gjør uten å prioritere det som gir meg overskudd, ro og glede? Er jeg den gode mammaen jeg ønsker å være for barna mine da?

Tenk om vi kunne puste litt roligere, og finne ut hva som er viktig for oss for å være en lykkelig og glad mamma. Anerkjenne oss for den vi er, og sammenligne oss med oss selv. Gjerne beundre andre, men stoppe opp der og ha oppmerksomhet på hva vi får til ut i fra hvem vi er!

Jeg tror vi er skapt for å være i aktivitet, og at det er god helse i å arbeide og gjøre ting, men ingen av oss kan få til alt! Det er vel ikke så viktig for oss heller. Tar vi oss tid til å lytte til den indre stemmen vår finner vi ofte svar på hva vi trenger for å kunne være den mammaen vi ønsker. Da er det enklere å ta valg og prioritere slik at vi opplever mer tid, kjenner mestring og er tilstede med hodet også.

Tenk om vi satt mer pris på de gode egenskapene våre, ble trygge på dem, og hadde mot til å stå for den vi er.
Det rare er at de gode egenskapene som virkelig kjennetegner meg har jeg en tendens til ikke å verdsette i det hele tatt!

Når jeg spør mammaer jeg har på kurs, foredrag eller under coachsamtaler om hvordan din drømmemamma ser ut, svarer de: ”Hun er blid og glad, tålmodig, tilstede, rolig, trygg, raus, varm, har tid og overskudd og et stort hjerte!”. Som veldig mange andre kjenner jeg at noe av dette drømmer jeg også om. Hva med å ta styringen over de tingene vi kan gjøre noe med, og starte med oss selv?

Hva skal til for at jeg kan være trygg, glad og ha overskudd? Hva kan jeg prioritere i hverdagen min for å oppnå det? Er det egoistisk å tenke sånn? Er det egoistisk å legge til rette for at jeg kan være den mammaen jeg drømmer om? Jeg tror de fleste barn og kjærester ville bli superglade over å ha en fornøyd og glad mamma og kjæreste!

Men så er det den dårlige samvittigheten vår, da…. Ja, vi har nok av unnskyldninger, men hvis vi virkelig vil får vi det til!
Små grep kan føre til store positive endringer når du tar styringen, finner styrken din og bruker det unike som kjennetegner deg!

Jeg tror alle har spesielle evner og talenter. Vi må bare ha tillit til oss selv, og stole på at vi er gode nok som den vi er. Ut i fra det kan vi utvikle oss og vokse. Det er mer enn godt nok for barna våre, og jeg håper det er godt nok for deg også!

Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet under  🙂

God klem fra Nina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer