CoachMagasinet har de siste ukene presentert skolene godkjent av Den Norske CoachForening( DNCF). Det har vært spennende å lese hvordan samtlige skoler er opptatt av at det seriøse coachmiljøet forener krefter, samarbeider og er rause. Dette ga oss idéen til å fortelle om våre erfaringer med vårt nye konsept Go’hjerta ledelse!

Vi er tre erfarne coacher fra to forskjellige DNCF sertifiserte skoler. Det siste halvåret har vi fått oppleve hvor spennende, utviklende, kraftfullt og gøy det er å dele kompetanse og utvikle noe sammen. Det at vi har gått på forskjellige skoler har vært lærerikt og er en fordel i samarbeidet vårt.

Sammen er vi krutt
Alle tre har vi lang og god erfaring med coaching av unge. Vi har ulike kompetanseområder, forskjellig tidligere yrkeserfaring og utdanning, og vi jobber alle med våre egne konsepter.
Innen hvert vårt fagfelt holder vi foredrag og kurs for trenere, lærere, ungdom, mamma -og foreldregrupper.
Første gang vi traff hverandre var på en konferanse i 2014.Vi fant raskt tonen, hadde mye å snakke om, og oppdaget at vi ønsket å bli bedre kjent. Kort tid etter møttes vi på ny og fikk bekreftet det vi trodde; vi hadde en felles forståelse for faget med spesiell interesse for barn og unge.

Nettopp fordi vi har forskjellig erfaringer og ulike verktøy når vi ut til enda flere. Ved å lære av hverandre, utfylle og utfordre hverandre vokser vi, ler og har det gøy sammen.
Da er det lett å gjøre en forskjell!
For som mange selvstendig næringsdrivende har erfart er det av og til tungt og ensomt å drive alene. Når vi i tillegg har tillit som en viktig verdi, samt respekt og trygghet tror vi på et vellykket samarbeid.
Vi ser at sammen er vi krutt!

Den endelige avgjørelsen ble tatt i april. Da bestemte vi oss for utarbeide et kurskonsept sammen, og bruke 2015 til å teste det ut.
Neste store møte ble avholdt på Anette sin røde hytte langt inne i skogen. Der jobbet vi uavbrutt og brukte tiden til å spisse det vi ønsket å formidle. Navnet på konseptet dukket plutselig opp i hodet til Tirill da vi sammen satt i skogholtet og så utover Holsfjorden – ”Hva med Go´hjerta ledelse?”.

Mental kompetanse
Det er fint å ville hjelpe unge, men hvordan nå flest mulig?
Vi er enige om at det gjør en forskjell å styrke den mentale kompetansen til alle som jobber for og med barn og ungdom. Når du vet hva du står for, og spiller på lag med dine verdier, så vil du gjennom god kommunikasjon bli en tydelig, trygg og motiverende leder – en inspirator.

Vårt mål med konseptet er derfor å heve den mentale kompetansen hos trenere, lærere og ledere slik at de bedre kan lede seg selv og andre. Når du står stødig i rollen din skaper du lettere et godt læringsmiljø, arbeidsglede og det beste teamet!

Vi har jobbet hardt og konstruktivt siden vi møttes, og nå er konseptet ferdig utviklet. I august gjennomførte vi et pilotkurs med gode tilbakemeldinger, og vi har fått avtale om flere oppdrag frem til jul.

Fra drøm til realitet
At det kun er 5 måneder siden vi bestemte oss for å satse er nesten helt uvirkelig. Samarbeidet har allerede gitt oss så mye, og vi har nådd ut til langt flere enn vi kunne ha drømt om alene. Det er utrolig berikende og morsomt å ha noen å samarbeide med. Vi har fått gode kollegaer, vi får tilgang til ny læring, og vi er med på å skape noe nytt.
Ja – det er ut fra komfortsonen og inn i læringssonen – noe vi har lært at er sunt, ikke sant?

Vi ønsker å inspirere flere personer til å forene kompetanse og krefter.
Vi oppfordrer flere til å skape felles arenaer for samarbeid.
Det betyr ikke at vi legger egne firma til side, det betyr at vi får til noe enda mye mer i tillegg.

Nina Behncke, driver Modig mamma, DNCF sertifisert Coach, utdannet fra MetaResource.
Tirill Mørk, driver Dønn tilstede, DNCF sertifisert Coach, utdannet fra MetaResource
Anette Forsén Bache, driver Foreldrecoachen, DNCF sertifisert Coach, utdannet fra CoachTeam.

Nina Behncke, Anette Forsén Bache, Tirill Mørk

Nina Behncke, Anette Forsén Bache, Tirill Mørk

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kommentarer

Kommentarer